Home | Uit de Idee├źnfabriek | Blog: Jasper Delisse

Blog: Jasper Delisse

Geplaatst door: De Ideeenfabriek

Je bent jong, staat aan het begin van je Masterstudie Marketing en je krijgt de vraag of je in China wil werken. We hebben het over Jasper Delisse, mede-eigenaar van We R Asia (het Verre Oosten van De Ideeënfabriek). Hij neemt voor één werkweek (van 15 tot 20 februari) het Twitter-account over van De Ideeënfabriek om ons mee te laten kijken hoe het is om te ondernemen binnen en buiten onze landsgrens.


“Mijn oom, Ben Tiebosch, had al jarenlang een succesvol bedrijf in Dongguan (zo’n anderhalf uur rijden van Hong Kong). Op een dag zei hij te tegen me: ‘Jij kan in China leven’. Echt enthousiast was ik niet, maar al snel besefte ik dat dit een unieke kans was die ik met beide handen moest aangrijpen. Ik pakte mijn koffers en vertrok naar China. Daar bezocht ik als kwaliteitscontroleur veel leveranciers en gaf ik leiding aan vier Chinese medewerkers.”

“Dat ik actief was in China, bleef niet onopgemerkt in Nederland. Bedrijven wisten mij steeds beter te vinden met de vraag of ik iets voor hen kon betekenen. Zo is het balletje gaan rollen en besloot ik in 2007 mijn eigen onderneming in maatwerkproductie op te zetten. Ik ging op zoek naar leveranciers die kwalitatief goede producten konden leveren tegen, voor Europese begrippen, zeer voordelige prijzen. Dankzij deze successen werden de orders van klanten groter, waardoor het voor de leveranciers interessanter werd om zelfs maatwerkproductie te leveren.”

“Inmiddels is We R Asia uitgebreid met We R Hugs en We R Merchandise. De producten die we vanuit China importeren, variëren van zeer complexe producten voor We R Asia tot eenvoudige, leuke giveaways voor We R Merchandise. Met We R Hugs hebben we ons de laatste jaren gespecialiseerd, hoe kan het ook anders, in pluche knuffels.”

“Persoonlijk contact is, hoe paradoxaal het misschien ook klinkt, voor ons ontzettend belangrijk. In Nederland zit het hoofdkantoor, hier zitten we met onze klanten en relaties aan tafel. En wát voor een kantoor. De Ideeënfabriek is niet alleen een fantastisch inspirerende werkplek voor ons, maar ook nog eens een geweldige locatie om klanten en relaties te ontvangen. Bovendien hebben we hier alle faciliteiten bij de hand die we als bedrijf nodig hebben.

”Ben je benieuwd naar het ondernemen in China? Volg Jasper nog tot 20 februari via www.twitter.com/idfab.

Meer informatie? Check We R Asia en We R Hugs én We R Merchandise!

Jasper en zijn team organiseren samen met De Ideeënfabriek op donderdag 18 februari een borrel in De Ideeënfabriek.

Blog: Jasper Delisse